Hírek

hírek

KÉPES BESZÁMOLÓ AZ ELMÚLT HÓNAPOKBAN TÖRTÉNTEKRŐL

Kisiratosi és balonyi partnertelepülésekről érkező vendégekkel beszélgettünk a Hagyományok Háza Pusztaszabolcsi Helytörténeti Gyűjtemény közösségi termében
kiemeltkép

ÉLŐ HAGYOMÁNYOK A XXV. SZABOLCS NAPOK BEHARANGOZÓJÁN

Csordultig telt a Művelődési Ház 2023. július 27-én a Finomítói emlékek legújabb helytörténeti könyvünk és egyedülálló „találmányunk”, a QR Kód Naptár bemutatóján.
pusztaszabolcs

Gyújtsuk meg a csúcsokon az őrtüzeket!

Hegedűs Gergely András gondolataival indította február 24-én, Bartókné Piller Magdolna kuratóriumi elnök Pusztaszabolcson a Hagyományok Házában a Szépirodalmi estet.
civil ünnep

Civil ünnep tizenhatodik alkalommal

Minden év február 21-jén, immár tizenhatodik alkalommal tartotta meg alapítványunk a pusztaszabolcsi civilek ünnepét.
kiadvány

Készülő kiadványaink

2022. augusztusa óta foglalkoztat bennünket a gondolat, hogyan lehetne új módszereket bevezetni a pusztaszabolcsi helytörténet bemutatására, a helytörténeti gyűjtemény megismertetésére.
pusztaszabolcsi hagyományőrző

„Messzeringó gyerekkorom világa”

Amikor 25 éve márciusban a középiskolában megnyitottuk a helytörténeti kiállítást, októberben pedig bemutattuk az első községtörténeti kiadványt.

Felolvasó est, Szépirodalmi Ünnep

Hagyományőrző közösségünk irodalom- és versszeretetét fejezi ki a 2014 óta évente megtartott Versünnep és a harmadik éve február végén megrendezett szépirodalmi maratonnak induló Wass Albert felolvasó est.
pusztaszabolcsi hagyományőrző

Dr. Kovácsai Sándorra emlékeztünk

2022. március 5-én tizedik alkalommal gyűltek össze futók, kerékpárosok Dr. Kovácsai Sándor sírjánál, hogy emlékezzenek.
pusztaszabolcsi hagyományőrző

Vélemények a kalendáriumról

Alapítványunk helytörténeti sorozatában negyedik alkalommal jelent meg a Szabolcsi Kincses Kalendárium.