Programjaink

Kézimunka szakkör

Kézimunka
Kézimunka szakkör- „KéziMunkások” Köre

Pusztaszabolcson többeket érdekel a kézimunka, igény lett a közös munkálkodásra.  Ezért 2016-ban Börzseiné Győry Éva vezetésével megalakult a KéziMunkások Köre 15 – 20 fővel. A klasszikus hímzések mellett ismerkedtek a szalaghímzéssel, decoupage technikával, a makramé alapjaival, doboz készítéssel, vendégváró-, adventi koszorúkat, ablakdíszeket, ujjbábokat, farmertáskát, tűnemezelést és más kézimunkázási technikákat sajátíthattak el a szakkör tagjai.

A kéthetente létrejövő találkozások nemcsak az elsajátított módszerek miatt voltak fontosak, hanem egymást szerető, tisztelő, összetartó közösség jött létre, kik szívesen voltak együtt.  A szakkörvezető elköltözése után Bartókné Piller Magdolna vezette a szakkört.
Közös kirándulásokkal színesítettek az együttléteket voltak kézimunka kiállítások megnyitóján más településeken, megnézték a pápai Kékfestő Múzeumban a Győry Gyűjteményt. Kirándulni jártak Martonvásáron, Dinnyésen … Emellett az advent időszakában és húsvétkor közösen díszítettek mézeskalácsot. A találkozók hangulatát hegedűszóval, illetve felolvasásokkal tették még élménydúsabbá.